Hulp bij rouw- en verliesverwerking

 

Het kan zijn dat u een dierbare verloren bent en dat het wellicht lijkt of het u niet lukt om dit een plaats in uw leven te geven. Ondanks alle adviezen van uw omgeving blijft u vastlopen en komt u niet verder. Sommige mensen storten zich na een overlijden juist op werk en merken pas vele tijd later, dat ze eigenlijk niet aan rouwen zijn toegekomen.

Behandeling van deze problematiek richt zich op het opnieuw op gang brengen van het rouwproces. Het onder ogen zien dat er een groot verlies is geleden en u handvatten te geven daar constructief mee (te leren) omgaan. Dit is iets totaal anders dan het verdriet ‘wegpoetsen’. Het verdriet mag er zijn. Het zou wellicht vreemd zijn als dit verdriet er niet was! Tijdens behandeling wil ik u helpen hierin een juiste verhouding te vinden, tussen rouwen en (weer) verder gaan.

Behandeling bij rouw- en verlies bestaat voornamelijk uit IPT (InterPersoonlijkeTherapie) waarbij we ingaan op de rol die de overledene in uw leven heeft gespeeld, maar ook hoe dit gemis meer een plaats te geven en een geslagen gat weer op te vullen. Ook EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing) kan onderdeel zijn van de behandeling.

 

 

Psychologenpraktijk Breda en Waddinxveen

Contracten met ALLE zorgverzekeraars

Direct aanmelden

Persoonlijke en praktische aanpak

Actuele wachttijd

AANMELDEN BREDA

AANMELDEN WADDINXVEEN

Psycholoog Breda + Waddinxveen Peter de Krijf

GZ-PSYCHOLOOG PETER DE KRUIJF

GZ-PSYCHOLOOG INEKE JOOSSE

CONTRACTEN MET ALLE ZORGVERZEKERAARS

FIJNE, VERTROUWDE SFEER

PERSOONLIJKE EN PRAKTISCHE AANPAK

Locatie Breda

Kronenburgwerf 23A

 

AANMELDEN BREDA

Locatie Waddinxveen

Mozartlaan 2-4

Parklaan 118

AANMELDEN WADDINXVEEN