Behandeling van depressie

 

Bij een depressie heeft u last van sombere klachten, kunt u minder genieten, heeft u moeite om ’s morgens uit bed te komen, slaapt u wellicht minder, kunt u zich minder concentreren, is uw eetlust verminderd (of juist toegenomen), voelt u zich vaak schuldig/minderwaardig, en wellicht heeft u ook gedachten aan de dood.

 

Natuurlijk kan het zijn dat u bepaalde factoren wel herkent en andere niet. Dit heeft ook vaak te maken met de ernst van de depressie (licht tot zwaar).

 

Een depressie is vaak goed te behandelen. De behandeling bestaat uit uitleg over uw symptomen, het meer actief worden en het onderzoek van ‘depressief makende gedachten’. Natuurlijk kunnen er ook andere persoonlijke factoren meespelen in uw depressie, die meegenomen worden in uw behandeling.

 

Voor zowel jongeren als volwassenen werken we met CGT (Cognitieve GedragsTherapie). Ook kan bv. bij klachten die hun oorsprong vinden in rouw gewerkt worden met IPT (InterPersoonlijkeTherapie). Daarnaast wordt EMDR soms in de behandeling toegepast als het gaat om klachten die te maken hebben met negatieve en/of traumatische herinneringen. Mocht bovengenoemde te weinig effect sorteren dan kan i.o.m. de huisarts (aanvullend) een Anti Depressivum gestart worden. 

 

In de zorgstandaard 'depressieve stoornissen', kunt u meer lezen over depressieve klachten maar ook over wat u van een psychologische behandeling kunt verwachten. U leest wanneer een Ehealth module bv. ingezet zou kunnen worden, wanneer medicatie geïndiceerd is en welke afwegingen daarbij gemaakt worden, etc. Veel van wat u leest zal in de behandeling besproken worden.

 

 

PSYCHOLOGENPRAKTIJK
BREDA EN WADDINXVEEN:

   Psycholoog Breda en Waddinxveen - Contract met zorgverzekeraarContracten met ALLE zorgverzekeraars

   Psycholoog Breda en Waddinxveen - Direct aanmeldenDirect aanmelden

   Psycholoog Breda en Waddinxveen - Persoonlijke en praktische aanpakPersoonlijke en praktische aanpak

    

   AANMELDEN IN:

   Aanmelden bij Psycholoog Breda - Psychologenpraktijk Peter de kruijf 

   Aanmelden bij Psycholoog Waddinxveen - Psychologenpraktijk Peter de kruijf 

   Actuele wachttijd


   Psycholoog Breda en Waddinxveen - Psychologenpraktijk Peter de kruijf

   GZ-PSYCHOLOOG
   PETER DE KRUIJF

    

   GZ-PSYCHOLOOG
   INEKE JOOSSE

    

   GZ-PSYCHOLOOG
   JACKELIEN HOLLEBRANDSE